سختی گیر رزینی (Resin hardener) :

 

منظور از سختی آب چیست؟

وجود املاح ناخالص در آب همچون کلسیم و منیزیم که سبب افزایش سختی آب می شود را سختی آب می گویند. مقدار زیاد این یون ها برای مصرف صنعتی و آشامیدنی مناسب نمی باشد. معمولا" بیشتر از 80% آب های موجود در طبیعت دارای سختی می باشند. در تجهیزات سرمایشی و گرمایشی همچون برجهای خنک کن,دیگ های بخار و آبگرم,پکیج های دیواری ,رادیاتورهای آبگرم وجود بالای کلسیم و منیزیم سبب تشکیل رسوب و افت فشار آب و کاهش دمای آب می شود و با گذر زمان باعث تخریب و صدمات زیان باری به تاسیسات مربوطه می شود. سختی آب بالا در آب آشامیدنی مسبب اصلی طعم خاص و امراض گوناگون می شود. استاندارد سختی آب آشامیدنی مطابق با استاندارد بین المللی WHO به میزان حدود 250 میلی گرم بر لیتر بر حسب CACO3 مشخص شده است که با دستگاه سختی گیر می توان به آن دست پیدا کرد. با نصب سختی گیر اطمینان خاطر داشته باشید که سختی آب تا حد مورد نظر کاهش یافته است.

      سختی آب

 پارامترهای طراحی  دستگاه سختی گیر رزینی:

 

مقدار گذر آب از دستگاه سختی گیر

ظرفیت مقدار رزین

آنیونی یا کاتیونی بودن رزین

زمان سیکل شست شو و احیا سیستم          

محاسبه حجم رزین سختی گیر آب:

 با در نظر گرفتن مقدار رزین ابعاد کلی سختی گیر همچون (ارتفاع و قطر ) محاسبه می گردد. جهت بدست آوردن حجم رزین نیاز به داشتن مصرف آب تولید,سختی آب,زمان بین دو احیا و همچنین شستشوی سریع می باشد.

 

روش ساخت سختی گیر رزینی:

 برای رفع و کاهش سختی آب یکی از پرکاربرد سیستم ها استفاده از دستگاه سختی گیر   رزینی می باشد. شرکت ایرسا الکترونیک آیریک با کارخانه مجهز به تجهیزات ساخت و طراحی سیستم های تصفیه آب و فاضلاب با توجه به رعایت استاندارد ASME دستگاه های سختی گیر رزینی را طراحی و می سازد. پس از مشخص شدن قطر عدسی های سختی گیر اقدام به طراحی نموده و سپس به صورت گرد برش داده شده و پس از آن با دستگاه قوس زن اقدام به فورچ عدسی می نماید پس از اینکه  قوس مناسب در عدسی ها ایجاد شد توسط دستگاه لبه زن اقدام به لبه زنی عدسی ها نموده چس از ان عدسی های سختی گیر ماده می شود. سپس مبادرت به در آوردن فلنچ برای عدسی با و بو شن برای عدسی پایین نموده پس از آن اقدام به جوشکاری از داخل و خارج فلنج شارژ رزین و بوشن تخلیه آب  می کنند. سپس اقدام به برش صفحه نازل نموده پس از آن به مقدار مورد نیاز سوراخ 2/1 اینچ ایجاد می کنیم و با توجه به استاندارد بابت هر متر مربع از سطح صفحه نازل  به تعداد 80 عدد بوشن جهت وسل نازل ایجاد می شود. جنس نازل سختی گیر PP با محفظه های آب 2/0 پس از آماده شدن صفه نازل سختی گیر اقدام به برش بدنه طبق دور عدسی پس از آن اقدام به رول کردن بدنه سختی گیر می کنیم که پس از خال جوش زدن بدنه و برش جای فلنج تخلیه و بوشن پرکن اقدام به مو نثا ژ کل کار می کنیم . پس از مونتاژ اقدام به جوشکاری نمود.

 

سختی گیرهای صنعتی پس از سنگ زنی پلیسه های جوش به وسیله دستگاه سند بلاست مطابق با استاندارد 2/1/2 نموده که پس از ان با سه لایه رنگ  ضد زنگ و اپوکسی با گرید آشامیدنی به ضخامت 180میکرون در سه مرحله می نمایند. مرحله بعدی تکمیل سختی گیر فلزی لوله کشی می باشد. استفاده از شیر سختی گیر سلووالو ارزانترین و در دسترس ترین نوع ان است که به صورت نیمه اتوماتیک می باشد جهت سهولت در راهبری سختی گیری می توان از شیرهای تمام اتوماتیک سختی گیر رزینی نیز استفاده نمود .

 

رزین سختی گیر:

 

 RESIN رزین از دانه به شکل معمول از پتاسیم و سدیم پوشانده شده که پس از عبور آب سخت از روی آنها یون منیزیم و کلسیم آبهای سخت با پتاسیم و سدیم جایگزین می شود که پس از اشباح شدن رزین توسط آب نمک احیا می گردد. از این رو شستشوی دوره ای بگواش در همه نوع سختی گیر الزامی است. این نوع رزین ها در سه نوع رزین آنیونی/رزین کاتیونی/رزین میکس بد موجود می باشند.و بهترین نوع رزین سختی گیر پرولایت می باشد که در بازار ایران به طور گسترده موجود می باشد.

 رزین سختی گیر

مشخصات کلی رزین های تبادل یونی:

 

انواع رزین تبادل کننده یونی به چهار دسته تقسیم می شوند.

 

          رزین کاتیونی ضعیف

         رزین کاتیونی قوی

          رزین آنیونی ضعیف        

          رزین آنیونی قوی             

 

مشکلات ناشی عدم استفاده از دستگاه سختی گیر:

 

تشکیل رسوب بر روی مبدل های گرمایشی و سرمایشی

مات شدن رنگ در صنایع رنگرزی و نساجی

ایجاد رسوب بر روی  دوش حمام و شیرها آب

ایجاد لک پس از شستشوی البسه

مصرف بالای انژری در سیستم گرمایشی به دلیل تشکیل رسوب

عامل افت فشار و گرفتگی ممبران RO

خواص فیزیکی و شیمیایی رزین های تبادل کننده یونی:

 

رزین سختی گیر آب در دانه های کروی شکل به ضخامت 0/3mmتا 1/2mm تولید می شوند .این نوع رزین ها از نظر فیزیکی کاملا مقاوم هستند و می توانند در انواع سختی گیرهای رزینی مورد استفاده قرار گیرند. این نو از رزین هنگامی که از یک تداخل یونی به حالت دیگری تبدیل می شوند دچار آب رفتگی شده و متورم می شوند. دمای تحمل این رزین تا 130 درجه سانتی گراد می باشد. این نوع رزین تبادل یونی در طیف گسترده ای از PH مقاوم هستند .

 

ساخت دستگاه سختی گیر رزینی:

 

ستون اصلی دستگاه مطابق با سفارش با ورق فولای ST37 با پوشش اپوکسی یا ورق 304SS/ یا به صورت FRP ساخته می شوند.

تجهیزات لوله کشی در ساخت سختی گیر رزینی بر حسب  دبی خروجی و توسط شیرهای سلوولو نیمه اتوماتیک یا بصورت تمام اتوماتیک ساخته می شود.

شیر سلولو سختی گیر دارای سه حالت سرویس/بگواش/مکش نمک نیمه اتوماتیک می باشد.

شیرهای سختی گیر تمام اتوماتیک کلیه مراحل/ سرویس / بگواش / مکش نمک / پرکن مخزن نمک را به صورت انجام    می دهد و همچنین قابلیت تنظیم تمامی این آیتم ها را به صورت دستی را هم دارا می باشد.

 پس از ساخت سختی گیر پس از سنگ زنی پلیسه های جوش به وسیله دستگاه سند بلاست مطابق با استاندارد 2/1/2 نموده که پس از آن با سه لایه رنگ  ضد زنگ و اپوکسی با گرید آشامیدنی به ضخامت 180میکرون در سه مرحله می نمایند. مرحله بعدی تکمیل سختی گیر فلزی لوله کشی می باشد. استفاده از شیر سختی گیر سلوولو ارزانترین  و در دسترس ترین نوع ان است که به صورت نیمه اتوماتیک می باشد جهت سهولت در راهبری سختی گیری می توان از شیرهای تمام اتوماتیک  ساخت سختی گیر نیز استفاده نمود .

 

مراحل نصب سختی گیر رزینی:

پس از زیر سازی دستگاه سختی گیر را بصورت تراز قرار دهید

نصب لوله های ورودی خروجی و بگواش به شبکه طبق توضیحات

ورودی آب خام در پشت دستگاه با نشان (INLET) وصل شود

خروجی آب تصفیه شده (OUT)در قسمت راست شیر وصل شود

خروجی فاضلاب دستگاه سختی گیر رزینی (DERAIN) سمت چپ شیر به فاضلاب موتورخانه وصل شود.

ورودی نمک (BRINE)در پشت شیر در کنار مسیر ورودی به وسیله یک شیر به مخزن نمک وصل شود.

5سانت روی نازل های آب جمع کن با سیلیس سایز 1MMجهت جلوگیری از گرفتگی نازل ریخته شود.

شارژ ستون سختی گیر تبادل یونی با ریختن رزین به ظرفیت 3/2مخزن

راه اندازی سختی گیر رزینی:

1- اول شیر اهرم شیر سلوولو چند راهه را در حالت 1 یا بگواش قرار دهید و شیر هواگیری را باز نگه دارید تا هوای موجود درون ستون سختی گیر خالی شود.

 

2- پس از خارج شدن آب زرد رنگ و شفاف شدن شیر هواگیری را بسته و شیر در حالت 3 یا همان سرویس قرار دهید تا دستگاه آماده به کار شود.

 

3- بهترین فشار جهت کارکرد دستگاه سختی گیر بین 2تا4 بار می باشد. که به وسیله فشارسنج بالای مخزن قابل مشاهده می باشد.      

 

روش احیای رزین سختی گیر (Water Saftner):

 

هنگام انتخاب و محاسبه ظرفیت سختی گیر رزینی در زمان اشباع شدن رزین بستگی فراوانی دارد چرا که هر چقدر در هنگام انتخاب ظرفیت نکات اصولی رعایت شود زمان و وقت کمتری صرف احیای رزین سختی گیر می شود. هنگام لوله کشی دستگاه سختی گیر رزینی در ورودی سختی گیر و یک عدد شیر در خروجی سختی گیر  هم جهت نمونه برداری نصب گردد. پس از نمونه برداری و افزایش سختی ورودی و خروجی دستگاه سختی گیر نیاز به احیای رزین با محلول آب نمک 10% می باشد. پس از آن شیر اهرمی را در حالت 1 بگواش به مدت 5 دقیقه قرار دهید پس از آن اهرم را در حالت 2  و شیر نمک را باز کرد تا مخزن نمک خالی شود. پس از آن شیر نمک بسته و تا زمانی که مزه شوری از فاضلاب از بین برد پس از آن دوباره به حالت 3 سرویس سختی گیر قرار دهید.

 

نکات  مهم نگهداری سختی گیر رزینی:

 

1-  دمای محل  دستگاه از 4 درجه کمتر نشود .

 

2-  از یخ زدگی و خشک شدن رزین جلوگیری شود .

 

3-  رزین سختی گیر حتما با همراه با رطوبت باشد.

 

4-  توجه بالا به زمان شستشو و احیا رزین.

 

5- بطور مداوم  سختی ورودی خروجی آب کنترل شود .

 

6-  از عملیات عمرانی محل قرار گرفتن سختی گیر مطمعن باشید.

 

7-  اگر آب دارای املاح معلق می باشد قبل از سختی گیر فیلتر شنی تهویه شود.

 

8-  دستگاه سختی گیر را در محل سر پوشیده قرار دهید .

 

در ستون های سختی گیر تبادل یونی با شیر نیمه اتوماتیک دستی بهتر است یک کنتور جهت تعیین دبی آب خروجی و زمان بهتر احیا قرار گیرد. در شیرهای اتوماتیک به  جهت داشتن قابلیت میزان گذر آب نیازی به نصب کنتور نمی باشد . 

 

سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک:

همانطور که از اسم این دستگاه مشخص است تمامی مراحل کارکرد دستگاه به صورت اتوماتیک می باشد.  و اپراتوری  راحت تری در مقایسه با نوع نیمه اتوماتیک دارد.  معمولاً در جاهایی که مشکل نفر جهت نگهداری سختی گیر وجود دارد از نوع اتوماتیک آن استفاده می کنند.  این نوع سیستم  در کنار امتیازهای مثبتی که دارد دارای نکات منفی نیز می باشد از جمله آنها می توان  آسیب پذیر بودن  آن در مقایسه با نوع  نیمه اتوماتیک آن اشاره کرد و میزان سطح فیلتراسیون در نوع نمیمه اتوماتیک بیشتر از این گونه دستگاه ها می باشد متاسفانه خریداران این نوع از دستگاه ها احساس می کنم که در کنار اتوماتیک بودن آن ها دیگر نیاز به اپراتور نمی باشد  که  این فرضیه کاملاً مردود می باشد چرا که می بایست جهت وجود و یا عدم وجود سنگ  نمک در مخزن احیای رزین  می بایست به سیستم سر بزند سختی گیر رزینی اتوماتیک از قیمت بالاتری در مقایسه  برخوردار می باشد عمده تفاوت قیمت در دستگاه سختی گیر رزینی اتوماتیک در نوع شنی می باشد چرا که تفاوت قیمت شیر اتوماتیک در مقایسه با نوع سلووالو آن چیزی در حدود سه برابر قیمت می باشد.  شیرهای سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک در دو نوع جریانی و زمانی موجود می باشند در شیرهای به صورت زمانی شیر های اتوماتیک سختی گیر تمامی مراحل عملکرد دستگاه با معیار زمان تنظیم می گردد ولی در نوع جریانی زمان تولید و احیا به وسیله گذر آب از سیستم تعیین می گردد.

 سختی گیر رزینی تمام اتوماتیک

انواع شیر سختی گیر رزینی:

شیر سلو ولو سختی گیر رزینی ، چند راهه نیمه اتوماتیک چدنی

ولو سختی گیر رزینی

شیر تمام اتوماتیک ، زمانی که تنظیمات بر حسب  گذر زمان می باشد.

شیر تمام اتوماتیک

شیر تمام اتوماتیک جریانی ، که تعویض سیکل جهت احیا با مقدار جریان آب می باشد.

شیر تمام اتوماتیک جریانی

                         

قیمت سختی گیر رزینی:

 با توجه به شناخت آب های سخت در اکثر نقاط ایران همگام با سایر شرکت های فعال در ضمینه ساخت دستگاه سختی گیر آب سخت نموده است .قیمت سختی گیر رزینی بستگی به انتخاب نوع ستون سختی گیر دارد انتخاب نوع رزین هم در قیمت سختی گیر تاثیر به سزایی دارد. در ستون های تبادل یونی استفاده از ورق استیل گرانتر از سایر موارد می باشد.

 

قیمت سختی گیر FRP با توجه به وارداتی بودن آنها در مقایسه با نوع فلزی سختی گیر ارزانتر می باشد لازم به ذکر است که در این نوع سختی گیر آب به دلیل نداشتن فلچ شارژ و تخلیه رزین مشکلات فراوانی را برای نصاب به وجود می آورد.قیمت سختی گیر مغناطیسی هم که این روزها زیاد شده است در مقایسه با قیمت سختی گیر رزینی کمتر می باشد. که از نظر کارایی هم مثل قیمت آنها قابل مقایسه نیست این نوع سختی گیر عمدتا" در مدارهای بسته مورد استفاده قرار می گیرند.لیست قیمت سختی گیر رزینی بنا به نوع دستگاه و میزان حجم آن متفاوت می باشد. قیمت سختی گیر اتوماتیک در مقایبسیه با نوع نیمه اتوماتیک آن از قیمت بیشتری برخوردار است و عمده این اختلاف قیمت  شیر اتوماتیک می باشدتی گیر رزینی نیمه اتوماتیک.

 

این نوع سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک در اصل همان دستگاه سختی گیر با شیر سلووالو نیمه اتوماتیک می باشند که منظور از نیمه اتوماتیک بودن آن غیر قابل برنامه ریزی بودن حالت کارکرد و حالت مکش آب نمک می باشد که آب به وسیله یک انژکتور از درون مخزن آماده سازی نمک مکش می شود. و مثل سختی گیر  تمام اتوماتیک که قابلیت برنامه ریزی دارد را ندارند. این نوع دستگاه در مقایسه با نوع اتوماتیک آنها دارای اختلاف قیمت می باشند که تمام این اختلاف قیمت در شیر سلووالو می باشد. که اختلاف قیمت چشمگیری در مقایسه با شیر تمام اتو ماتیک دارد. قیمت سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک ارزانتر از نوع تمام اتوماتیک آن می باشد.کارکرد با این نوع ازسختی گیر ها از نظر راهبری به نصبت نوع تمام اتوماتیک آنها کمی زمان بیشتری می برد.

 

سختی گیر رزینی آب خانگی:

اصولا" برای آبهای خانگی به طور گسترده از سختی گیر رزینی آب خانگی استفاده نمی کنند.چرا که به دلیل نرم شدن آب پس از گذر از سختی گیر رزینی آب خانگی آب خروجی نرم می شود. و همین نرمی باعث وجود مشکلاتی در مصرف می شود. و بهتر است فقط در قسمت تاسیسات از این آب استفاده شود قیمت سختی گیر آب خانگی در مقایسه با نوع صنعتی آن از قیمت کمتری برخوردار است. اگر در مواقع که می بایست از سختی گیر رزینی جهت آب ورودی به ساختمان نیاز میباشد که استفاده شود بهتر میبا شد که از رزین با گرید اشامیدنی استفاده شود. یکی از نکات خیلی مهم در استفاده از سختی گیر اب خانگی می بایست مورد توجه بالایی قرار گیرد این نکته میباشد. که قبل از دستگاه میبایست یک شیر قرار داد تا آب دارای سختی را به بعد از سختی گیر تزریق کرد تا بتوان آب را میکس کرد. چرا که جهت اب مصرفی و جلوگیری از نرم شدن کامل اب می بایست سختی آب مصرفی به حدود 150ppmرساندن تا علاوه بر نرم شدن کامل بخشی از املاح مورد نیاز را نیز درون آب حفظ کرد.بهترین نوع سختی گیر رزینی جهت تامین اب مصرفی ساختمان نوع FRP و یا استیل میباشد.

 

انواع سختی:

 

سختی کلسیم و منیزیم: اصولا" قسمت عمده سختی موجود درون آب در آب های و به وسیله کلسیم و منیزیم ایجاد می شوند. از این رو سختی کل را می توان به سختی های کلسیمی و منیزیمی دسته بندی نمود. و به اینصورت که با کسر کردن سختی های منیزیم سختی کلسیم را به این صورت محاسبه نمود.

 

سختی کربنات و بی کربنات : بخش عمده ای از سختی کل آب ها که از نظر شیمیایی معادل کربنات و بی کربنات موجود درون آب می باشد. که بعنوان سختی کربنات شناخته می شوند.  زیرا سختی و قلیائیت هر دو بر حسب کربنات کلسیم انداره گیری و محاسبه میگردند. اصولا" سختی اب را بر حسب میلی اکی والان در لیتر و یا میلی گرم در لیتر یا میلی گرم در لیتر کربنات کلسیم مورد سنجش قرار می گیرد. به طور معمول آب های سبک تر از 50mg/l بر حسب کربنات کلسیم خورنده هستند. در صورتی که آب های با سختی بالاتر از80mg/l باعت می شود که مصرف صابون بالاتر برود. و همچنین لازم به یاد آوری است که سختی بالاتر از 180mg/i  باعث می شود که در لوله های و سیستم های آبرسانی دچار ایجاد رسوب گردد.  همچنین وجود سرب کادیوم روی و  مس در آب ممکن است در از خوردگی لوله توسط آب های سبکتر بوجود بیاید. با این تفاصی مقدار سختی مطلوب در آب ها باید بین 50 تا 80mg/l درلیتر باشد . معمولا" از سختی 80تا 150 بعنوان سختی قابل قبول یاد می شود. لازم به ذکر است که سختی بالا 150 بعنوان سختی نامطلوب و بالای 500 بعنوان غیر قابل قبول شناخته می شوند. لازم به ذکر است که واحد سنجش سختی در ایران به این صورت یک میلی گرم کربنات کلسیم در لیتر می باشد. معمولا" میزان سختی آب ممکن است مطلوب بودنش به لحاظ طعم و رسوب گذاری نزد مصرف کننده را تحت تاثیر قرار دهد. در جدول زیر طبقه بندی آب ها بر حسب سختی آنها را یاد آوری شده است.

سختی کلسیمی _ سختی کل =سختی منیزیمی

 

 انواع سختی گیر رزینی:

  با توجه به عملکرد فرآیند انواع سختی گیر را می توان به چند دسته اصلی تقسیم کرد از جمله مهمترین آنها شامل موارد زیر می باشند.

 

   سختی گیر متداولترین و پرکاربردترین دستگاه در گرفتن سختی آب مورد استفاده قرار می گیرد کاربرد این نوع از دستگاه عمدتاً در آب‌های با سختی بالا جهت استفاده صنعتی و آشامیدنی که دارای ایجاد مشکلات می شوند مورد استفاده قرار می گیرد. کاربرد سختی گیر در سیستم سرمایشی و گرمایشی برج های خنک کننده آب گرم و در بعضی مواقع مصارف آب آشامیدنی می باشد. اینگونه دستگاه در چند مدل فلزی و فایبرگلاس و استیل  تولید می شوند. حذف سختی  به وسیله رزین تبادل یونی به صورت آنیونی و کاتیونی می‌باشد.  انتخاب رزین بستگی به میزان سختی و نوع سختی آب دارد.

 

سختی گیر رزینی اتوماتیک:

 

این نوع از سختی گیر رزینی در مقایسه با نوع سختی گیر رزینی نیمه اتوماتیک تنها فرق آنها در نوع شیر و لوله کش می باشد. به گونه ای که در این مدل تمامی مراحل عملکر سختی گیر رزینی به صورت اتوماتیک و قابل برنامه ریزی می باشد. و از نظر اپروراتوری راحت تر می باشد .ولی از نظر قیمت سختی گیر رزینی اتوماتیک گرانتر از دیگر مدلها می باشد. این نوع از شیر های اتوماتیک قابلیت نصب بر روی سختی گیر رزینی با مخزن فلزی و FRP را دارا می باشد.

 سختی گیر رزینی اتوماتیک

 سختی گیر مغناطیسی:

این گونه از سختی گیر در مقایسه با نوع رزینی آن از کاربرد کمتری برخوردار می باشد.  و استفاده از آن ها برای هر آب و هر جایی امکان پذیر نمی باشد چرا که از نظر عملکردی در مقایسه با نوع رزینی از اهمیت کمتری برخوردار است  عمده کاربرد سختی گیر مغناطیسی جهت استفاده در مسیر پکیج ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی می باشد.  عملکرد این سیستم با ایجاد یک میدان مغناطیسی می باشد که یک جریان القایی ایجاد شده بر روی یون های منیزیم و کلسیم کربنات اثر می کند و آن را به کریستالهای تغییر می‌دهد. در واقع می‌توان گفت که از سختی گیر مغناطیسی سختی آب را کاهش و حذف نمی کند ولی باعث می شود تمایل آنها به برگزاری کمتر شود.

 سختی گیر مغناطیسی

مهمترین معایب استفاده از دستگاه سختی گیر مغناطیسی:

 

1-عملکرد پایین در آب های با سختی بالا

 

2- عدم استفاده آن در سیستم موتورخانه

 

3-ناکارآمد بودن در آبهای دارای ناخالصی شیمیایی

 

4- عدم میزان سنجش سختی آب در خروجی

 

سختی گیر الکترونیکی:

از دیگر نوع سختی گیر می توان به سختی گیر الکترونیکی اشاره کرد که این مدل سختی گیر این روزها کمتر شده این نوع از دستگاه ها استفاده از آن در مقایسه با سایر  نوع سختی گیر قابلیت کمتری دارد. به این صورت می باشد که امواج خاص توسط دستگاه و از طریق آنتنهایی که به دور لوله آب پوشانده می شود به آب سخت داخل لوله انتقال داده می شود و این امواج تحت تاثیر این میدان محلول درون آب را به صورت یون در آب هستند به شکل بلور و ریز معلق در می‌آورد معلق در می‌آورد و باعث می شود در جداره داخلی لوله و تجهیزات رسوب صورت نپذیرد.

 سختی گیر الکترونیکی

سختی گیر آب آشامیدنی:

 

سختی گیر آب آشامیدنی به نوعی از سختی گیر گفته می شود که جهت استفاده فقط آب آشامیدنی و مصرفی مورد نیاز می باشد و خروجی آن مورد استفاده در سیستم های تاسیساتی به کار گرفته نمی شود. به طور ساده هنگامی که می گویند آب سخت می باشد به این معنی است که آب دارای مواد معدنی بیشتری نسبت به آب معمولی به ویژه آشامیدنی آن می باشد.  لازم به ذکر می باشد که آب خروجی از دستگاه سختی گیر  نباید خیلی کم باشد چراکه بدن بخشی از کلسیم و منیزیم  مورد نیاز خود را از آب تامین می کند. از مهم‌ترین مواردی که در انتخاب نوع سختی گیر آب آشامیدنی می بایست مورد توجه قرار داد این است که نوع رزین تبادل یونی در دستگاه سختی گیر رزینی می بایست قابلیت آب آشامیدنی را داشته باشد از نوع صنعتی آن نباشد.

 

قیمت سختی گیر:

 

یکی از مهمترین مشکلات خریداران این گونه سیستم قیمت آن می باشد که با توجه به تولید کنندگان فراوان نقش واسطه در ضمینه خرید و فروش سختی گیر باعث می شود خریداران با چالش قیمت و نوسان آن مواجه شوند و با توجه به این که خود سازنده این دستگاه می باشد این ادعا را دارد که هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت در مقایسه با سایر شرکت دارای برتری خاصی می باشیم  در خرید سختی گیر می بایست به نکات مهم توجه داشت که از جمله آنها می توان به موارد فوق اشاره کرد.

 

1-ظرفیت سختی گیر

2- نوع  دستگاه

 

3-قیمت ورق بدنه

 

4-نوع شیر سلوولو یا اتوماتیک

 

5- نوع رزین و مقدار آن

 

6-تجهیزات جانبی همراه سختی گیر

 

از جمله مواردی که در خرید دستگاه سختی گیر می بایست مورد توجه قرار داد نوع رزین استفاده شده همراه دستگاه سختی گیر می باشد که با توجه به متفاوت بودن رزینها قیمت سختی گیر به طور کلی متفاوت می باشد. این شرکت جهت اعلام قیمت دستگاه سختی گیر همواره یک سری سوالات را از خریداران می پرسد که از جمله آنها نوع استفاده دستگاه سختی گیر و میزان سختی آب. محل نصب دستگاه سختی گیر می باشد و پس از دانستن این اطلاعات اقدام به محاسبه و طراحی دستگاه سختی گیر و اعلام قیمت آن می نماید.

 

ویژگی های مهم سختی گیر رزینی:

 

1-      فرآیند تبادل یونی:

 

کاربرد سختی گیر رزینی به روش تبادل یونی در مقایسه با انواع سختی گیر های موجود حذف سختی آب توسط تبادل کننده یونی می باشد. که به وسیله رزین های آنیونی و کاتیونی صورت می پذیرد ولی در دیگر سختی گیرها (رسوب زداها ) املاح را معلق نگه داشته می شود.این عملکرد به وسیله گیت سنجش سختی قابل سنجش می باشد. سختی گیر های رزینی با دو نوع رزین پرولایت و هیدرولایت عرضه می گردند.

 

2-      حفاظت و استانداردها:

 

به منظور حفاظت و طول عمر بالای سختی گیر تمامی سطوح داخلی و خارجی دستگاه پس از سند بلاست و تمیزی کاری با پوشش رنگ اپوکسی عایق خواهد شد. و تمامی دستگاهها قبل از ارسال کنترل کیفیت خواهد شد.

 

3-      تجهیزات و ملزومات:

 

تمامی سختی گیر های ساخت این شرکت دارای شیرهای سلوولو نیمه اتوماتیک و یا اتوماتیک نازل های آب پخش کن آب جمع کن . مخزن نمک. لوله کشی و ملزومات . سیلیس دانه بندی. گیج فشار آب. تست گیت سختی سنج. رزین انتخابی می باشد.

 

4-      ساخت به سفارش مشتری:

 

این شرکت تمامی دستگاه های سختی گیر رزینی را به صورت تکی .دوبلکس و حتی تریپلکس را با رعایت استانداردهای فنی مهندسی طراحی و تولید می کند.

دستورالعمل راه اندازی سختی گیر رزینی: 

 

1-      ابتدا محل نصب سختی گیر را آماده نموده در صورت نیاز و ظرفیت بالای سختی گیر فونداسیون آماده  گردد.  لوله های ورودی و خروجی به دستگاه وصل گردد.

 

2-      بعد از باز کردن فلنچ پایین سنگ سیلیس را به آهستگی بر روی نازل بریزید تا تمامی سطح فیلتر تا 10 سانتی مخزن به صورت یکنواخت پخش کنید سپس فلنج پایین را ببندید.

 

3-      پس از باز کردن فلنج بالا تمامی رزین های همراه سختی گیر را درون آن بریزد و فلچ بالا را ببندید.

 

4-      در سختی گیر های رزینی نیمه اتومات اهرم شیر را در وضعیت 3 (RUN) قرار داده و شیر خروجی شماره 2 را ببندید سپس شیر شماره 1 (ورودی) را به مدت 10 دقیقه باز کنید. تا سیلیس به خوبی شسته شوند. بعد شیر تخلیه (4) را ببندید. و اهرم شیر چند راهه در وضعیت شماره 1 ( WASH) قرار داده تا رزین های دستگاه هم به خوبی شسته شوند.

 

5-      اهرم شیر چند راهه را در وضعیت شماره 3 (RUN)  قرار داده و سختی گیر رزینی را از طریق شیر شماره 6 هوا گیری کنید و سپس بعد از باز کردن شیر شماره 2 سختی گیر آماده بهره برداری می باشد. لازم به ذکر می باشد که قبل از راه اندازی مخزن می بایست دارای آب نمک باشد و یک بار با نمک شستشو شود.

 

 

نکات کاربردی در زمان بهره برداری از سختی گیر:

 

1-      سختی در ورودی و خروجی سختی گیر می بایست به ترتیب تست شود و با در نظر گرفتن اختلاف سختی دستگاه احیا شود.

 

2-      هنگام احیا از فشار بین 2 الی 3 بار مطمعن باشید تا انژکتور شیر به خوبی عمل کند و مکش به کندی صورت نگیرد.

 

3-      بهترین فشار کارکرد سختی گیر رزینی بین 3الی 4 بار می باشد و اگر فشار خط بالاتر است حتما" از فشار شکن استفاده شود.

 

4-      برای احیای رزین  و طول عمر بیشتر رزین حتما" از سنگ نمک به جای نمک پودری استفاده کنید.

 

5-      میزان مکش نمک در کارخانه تنظیم گردیده است اگر نیاز به این کار بود یک پیچ در پشت شیر تهویه گردیده است که می توان این عمل را انجام دهید.

 

6-      اگر آب ورودی به سختی گیر رزینی دارای املاح معلق می باشد برای عملکرد بهتر سختی گیر و طول عمر بالاتر رزین حتما" از فیلتر شنی استفاده گردد.

 

7-      در زمان حرکت دادن شیر اهرم  آن را به طرف خود کشید و پس از جابه جایی به آرامی رها کنید تا از رساندن آسیب به شیر جلو گیری شود.

 

8-      بهتر است سالی 1 بار بدون اینکه شیر باز شود مغزی شیر را روغن کاری و یا گریس کاری کنید.

 

9-      حتما" در محل نصب سختی گیر از ورود سرمای و تابش آفتاب جلو گیری شود.

 

10-    از یخ زدگی و خشک شدن رزین جلوگیری شود چرا که هر دو حالت باعث تخریب رزین می باشد. و در صورت استفاده نکردن از سختی گیر حتما" رزین باید دارای رطوبت لازم باشد.

دستگاه سختی گیر رزینی  

سبد خرید : 0 محصول    

سبد خرید من

هیچ محصولی وجود ندارد

ارسال رایگان! ارسال
0 ریال مجموع

ثبت سفارش و پرداخت

محصول با موفقیت به سبد خرید اضافه شد

بستن این صفحه رفتن به سبد خرید

ساماندهی فروشگاه های اینترنتی

logo-samandehi