دستگاه آب شیرین کن لب شور
آب لب شور عموماً از ترکیب آب دریا ها با رودخانه یا آب های زیرزمینی ایجاد می شود. این نوع آب ممکن است در برخی مناطق مانند دریاچه، تالاب و یا سفره های زیرزمینی کویر، به صورت ذاتی نیز وجود داشته باشند. برای تصفیه آب لب شور باید از دستگاه های آب شیرین کن صنعتی دارای اسمز معکوس استفاده شود.
آب لب شور، ترجمه ی واژه ی Brackish water می باشد. آبی که نسبت به آب شیرین، نمک بیشتر و نسبت به آب شور نیز نمک کمتری را در خود جای داده باشد. در حقیقت می توان گفت مقدار حجم مواد جامد آب لب شور بین 1500 تا 5000 میلی گرم در هر لیتر باشد. آب لب شور عموماً از ترکیب آب دریا ها با رودخانه یا آب های زیرزمینی ایجاد می شود. این نوع آب ممکن است در برخی مناطق مانند دریاچه، تالاب و یا سفره های زیرزمینی کویر، به صورت ذاتی نیز وجود داشته باشند. برای تصفیه آب لب شور باید از دستگاه های آب شیرین کن صنعتی دارای اسمز معکوس استفاده شود. فیلترهای اسمز معکوس توانایی تصفیه آب لب شور، با ارائه ی آب مقطر را دارا هستند.
وجود کاتیون و آنیون های فراوان، سبب شده شاهد حجم بسیار بالای نمک در آب لب شور باشیم. دستگاه آب شیرین کن صنعتی این نمک های حل شده در آب لب شور را تا 99 درصد و رسوبات بیولوژیکی را تا 98 درصد، حذف می کنند. برای تصفیه آب لب شور از ممبران های اسمز معکوس BW.RO تا TDS 5000 ppm استفاده می شود. در جریان فرآیند اسمز
معکوس خروجی به دو قسمت تقسیم می شود. دو خروجی که یکی از آن ها آب تصفیه شده و دیگری پساب می باشد. ممبران های اسمزمعکوس فشاری معادل تا حداکثر 30 بار را برای تصفیه آب لب شور وارد می آورند، هرچه شوری آب کمتر باشد، این فشار کمتر می شود و تا 15 بار کاهش می یابد. می توانید ابعاد و انواع فیلترهای اسمزمعکوس را نسبت به درصد شوری آب مورد استفاده ی صنایع انتخاب نمایید. در نتیجه بهترین روش برای تصفیه آب لب شور استفاده از دستگاه های آب شیرین کن صنعتی اسمز معکوس است که، جهت استفاده در کارخانجاتی مانند تولید قند، نساجی، فولاد، صنایع پزشکی و آرایشی و بهداشتی و... استفاده می شوند. این نوع تصفیه آب شور با هدف حذف کلیه ناخالصی های آن، برای داشتن آبی کاملاً سالم می باشد.
تولید آب شرب با آب شیرین کن خورشیدی
آب یک مایع مهم و حیاتی برای انسان و جانداران می باشد. دراین میان ، آب آشامیدنی برای ادامه حیات انسان بسیار مهم است. بنابراین، تبدیل آب شور دریا به آب قابل شرب برای ما انسانها بسیار مهم است. در این مقاله، تاحدودی با این سیستمها آشنا خواهید شد.
سیستمهای آبشیرینکن از نظر عملکرد به دو دسته تقسیم میشوند:
1-طبیعی
2-مصنوعی
در روش اول، فقط از انرژی گرمای خورشید برای شیرینسازی آب استفاده میشود
در روش دوم، از الکتریسیته به عنوان انرژی کمکی استفاده میشود.
سیستم تقطیر آب چگونه کار میکند؟
این روند فقط توسط انرژی خورشید صورت میگیرد. به روند تولید ابر و باران در طبیعت فکر کنید! خورشید آب را گرم، و بخار کرده و در حین بخار سازی، نمک، آلودگی و دیگر مواد اضافه از ملکولهای آب جدا میشوند. با فشار و دمای مناسب، ملکولهای آب مجدداً تشکیل می شوند و به روی زمین فرود میآیند. مهم نیست شما در کجا دنیا زندگی میکنید، در صورت تمیز بودن هوا، اگر قبل از سقوط قطرات باران آنها را جمعآوری کنید، برای آشامیدن مناسب میباشند.
روش تقطیر خورشیدی روش بسیار ساده و کم هزینهای است و برای تأمین آب مناطقی با جمعیت بسیار کم، مناسب میباشد. این آب شیرینکنها از قواعد اصلی تبخیر و تقطیر آب استفاده میکنند. آب شور و غیر قابل آشامیدن وارد تشتک دستگاه میشود و سپس توسط تابش نور خورشید گرم و تبخیر میشود. همانطور که قبلا نیز عنوان شد، مواد اضافه و حتی برخی از میکروبها حین تبخیر از ملکولهای آب جدا شده و در تشتک باقی میمانند. به عبارت دیگر، ملکولهای آب عاری از آلودگی به صورت بخار، رو به بالا حرکت میکنند. از آنجا که این سیستم توسط شیشه، پلاستیک یا غیره بسته شده است، بخار آب راهی به بیرون از سیستم ندارد و روی سطح سرپوش تقطیر میشود. سرپوش مذکور شیبدار است و با شیب خود، قطرات آب حاصل از تقطیر را به سمت خروجی سیستم هدایت میکند.
برای جذب حداکثر انرژی خورشید و کاهش اتلاف حرارتی در آب شیرینکنهای خورشیدی باید نکات زیر را مد نظر داشت:
سرپوش پلاستیکی یا شیشهای آبشیرینکن باید نور خورشید را به خوبی عبور دهد.
از تشکیل بلورهای نمک در دستگاه باید جلوگیری شود.
فاصله بین آبهای تشتک و سرپورش آبشیرینکن باید به حداقل برسد.
تشتک آب شور باید تیرهرنگ باشد تا انرژی خورشید را بهتر جذب کند.
آبشیرینکن نباید با فضای خارج ارتباط داشته باشد و محیط آن باید کاملا بسته باشد.
این روش بسیار ساده و کم هزینه است ولی باید بدانید که با این روشها آب مقطر تولید می کنید که از نظر درصد املاح در حد بسیار پایینی است و با آب شرب اندکی تفاوت دارد.
فروشگاه ما را دنبال کنید